Praktijkvoorbeelden

Hoe zijn andere organisaties aan de slag gegaan met conscious contracting?
Laat je inspireren door deze mooie praktijkvoorbeelden!

MINDCARE

“Kan dit niet anders?”, vroeg Rozemarijn van Renssen zich vijf Jaar geleden af toen ze haar eerste medewerker in dienst nam bij MINDCARE. Zeven maanden later resulteerde dat in een kleurrijke onepager in ‘Jip en Janneke-taal’ en met aansprekende afbeeldingen.

Lees meer
Lees meer over MINDCARE

Rel

Het traditionele contract verdween afgelopen jaar in de prullenbak bij Rel (Regionaal Energieloket en GreenHome) en maakte plaats voor een onepager. “De nieuwe overeenkomst is veel meer ‘des Rels’”, zegt Naomi Evers.

Lees meer
Lees meer over Rel

Webmastery

"Ik merkte steeds vaker dat ik me bezwaard voelde om onze arbeidsovereenkomst te mailen. Deze stond vol met juridische tekst, waarbij ik als werkgever mijn risico’s probeerde uit te bannen. Of je dat even wil tekenen."

Lees meer
Lees meer over Webmastery

PostNL

Het stond al een tijdje op de prioriteitenlijst van PostNL om de arbeidsovereenkomst aan te passen. PostNL richt zich met de pilot op de bijna 16.000 postbezorgers, ongeveer de helft van alle medewerkers.

Lees meer
Lees meer over PostNL

Actief Zorg

Autonomie, competentie en verbinding. Volgens Actief Zorg dé kernwaarden die zorgen voor gelukkige klanten en medewerkers. Ze komen dan ook overal in terug binnen de thuisorganisatie.

Lees meer
Lees meer over Actief Zorg

IDFA

IDFA (Stichting International Documentary Festival Amsterdam), is een van de 22 organisaties die deelneemt aan het Do-It-Yourself traject. Hierin worden zij stap voor stap meegenomen.

Lees meer
Lees meer over IDFA

BplusC

Het uitgangspunt van BplusC is helder en begrijpelijk communiceren. Dit wil de organisatie ook in de eigen werkwijze en communicatie richting medewerkers terug laten komen. Het pilot-traject sluit hier mooi op aan.

Lees meer
Lees meer over BplusC

VIISI

Viisi is een organisatie met een duidelijke missie: let’s change finance. Deze missie draagt het team van 35 Viisionairs graag uit, waarbij ze zich met hart en ziel inzetten voor deze purpose.

Lees meer
Lees meer over VIISI

Gemeente Alkmaar

“Een arbeidsovereenkomst mag uitstralen waar wij bij gemeente Alkmaar in geloven. Betrokkenheid, duidelijkheid én een warm welkom bij Team Alkmaar.”

Lees meer
Lees meer over Gemeente Alkmaar

Blijf op de hoogte van onze vorderingen, achtergrondinformatie over conscious contracting en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief