Achtergronden

Drie kennisgebieden

In het project Conscious Contracting bundelen we wetenschappelijke inzichten en methodieken uit drie verschillende, elkaar versterkende, kennisgebieden:

  • Het gedachtegoed medemenselijk ondernemen
  • Het fenomeen van ontregelen
  • Preventive Law

Hieronder vind je meer informatie over deze kennisgebieden en algemene informatie over conscious contracting. Heb je aanvullingen of vragen? Mail dan naar support@conscious-contracting.nl.

Over conscious contracting

Hieronder vind je algemene achtergrondinformatie en uitleg over conscious contracting. Op de pagina in de media vind je nog meer artikelen en publicaties.

Wat is conscious contracting

Medemenselijk ondernemen

Er is behoefte aan een andere balans tussen economische doelstellingen, duurzame ontwikkeling en het welzijn van mensen. Het begrip medemenselijk ondernemen kan organisaties helpen deze balans te vinden. Medemenselijk ondernemen is een kernbegrip voor de Goldschmeding Foundation. Het wil zeggen dat je gericht bent op de bloei van medemensen omwille van henzelf. Projectteamlid Dr. Harry Hummels vertegenwoordigt dit gedachtegoed. Organisaties en professionals in alle disciplines van de bedrijfsvoering kunnen op inspirerende wijze kennis maken met het gedachtegoed rondom Medemenselijk Ondernemen. Dit onder meer via de Praktijkgids Anders groeien en Masterclasses. Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Artikel

In de ogen van de ander | Een witboek voor Agape in een bedrijfsomgeving

Bekijk het artikel
Lees meer over Artikel

Ontregelen – De regels en de rek

Het boek en methodiek De regels en de rek, ontwikkeld door projectleider Dr. Boukje Keijzer  is erop gericht om professionals en organisaties te helpen bij de aanpak van hun eigen regeldruk. Dit door te ontrafelen, te ontregelen en te ontknopen.

Meer informatie

 

Preventive Law

Preventive Law staat voor een paradigma wijziging in het rechtsdenken. Daar waar juristen gewend zijn achteraf zaken te analyseren en problemen op te lossen, wil preventive law juristen leren problemen te voorkomen. Projectteamlid Prof. Dr. Eric van de Luijtgaarden (Universiteit van Maastricht en Hogeschool Zuyd) brengt deze kennis en expertise in.

Praktijkvoorbeelden

Op zoek naar voorbeelden van organisaties die aan de slag zijn gegaan met conscious contracting?

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Blijf op de hoogte van onze vorderingen, achtergrondinformatie over conscious contracting en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief