Online Do-It-Yourself traject

In vier maanden een nieuwe, medemenselijke arbeidsovereenkomst.

Meld je aan

Voor organisaties (> 10 medewerkers) die zelf aan de slag willen met hun arbeidsovereenkomsten is er het online Do-It-Yourself traject. Als deelnemer aan dit traject word je stap voor stap meegenomen in wat conscious contracting is en hoe je hier in je eigen organisatie mee aan de slag kunt gaan.

In een eigen online leeromgeving krijg je artikelen en video’s met uitleg, inspiratie uit praktijkvoorbeelden en opdrachten om mee aan de slag te gaan. In online Q&A sessies met inhoudelijke (juridische) experts wordt verdere toelichting gegeven en is volop ruimte voor het stellen van vragen. Je kunt juridische support op maat krijgen van de betrokken advocaten van BVDV en via de online community ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Het Do-It-Yourself traject duurt vier maanden. De volgende groep start in september 2024. Het traject wordt mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation. Daardoor zijn aan deelname geen kosten verbonden.

In dit document vind je alle informatie nog eens samengevat. Aanmelden kan via de button hieronder. Heb je nog vragen? Mail dan naar support@conscious-contracting.nl.

Meld je nu aan

“Ik merkte steeds vaker dat ik me bezwaard voelde om onze arbeidsovereenkomst te mailen. Deze stond vol met juridische tekst, waarbij ik als werkgever mijn risico’s probeerde uit te bannen. Of je dat even wil tekenen.” Ze nam deel aan het DIY-traject. Het resultaat? Een arbeidsovereenkomst op 1 pagina, met teksten op basis van vertrouwen.

Margaret Massop | Webmastery
Lees meer

“Dankzij de Quickscan, een onderdeel van het Do-It-Yourself traject, ging ik onze organisatie met een ‘medemenselijke’ bril op bekijken wat me mooie nieuwe inzichten gaf. Samen met collega’s heb ik verschillende documenten doorgenomen. Het was fijn om te zien dat de basis al goed stond en we een aantal mooie aanpassingen kunnen doen met de praktische tips vanuit het project Conscious contracting. Een enthousiaste en inspirerende club mensen!”

Suzanne Timmer | Supply Chain People Partner bij Picnic

“Het Do-It-Yourself traject hielp me niet alleen anders naar onze arbeidscontracten te kijken, maar geeft een heel eigen visie op het hele personeelsbeleid waar ik geweldig blij mee ben! Het past bij het ‘Practice what you preach-beleid’ waar MINDCARE voor staat. Dat alles binnen onze organisatie klopt, juist ook voor de medewerkers: Waarom staat er eigenlijk in de overeenkomst wat er staat en hoe zie je dat vervolgens terug op de werkvloer?”

Rozemarijn van Renssen | Directeur bij MINDCARE

Deelnemers

In vier maanden een nieuwe, medemenselijke arbeidsovereenkomst

Meld je nu aan

Veelgestelde vragen

Op deze pagina hebben we de meest voorkomende vragen over conscious contracting alvast voor je beantwoord.

Veelgestelde vragen
Lees meer over Veelgestelde vragen

Praktijkvoorbeelden

Hoe zijn andere organisaties aan de slag gegaan met Conscious Contracting? Laat je inspireren door deze mooie praktijkvoorbeelden!

Lees meer
Lees meer over Praktijkvoorbeelden

Zelf aan de slag met de Routekaart

De Routekaart naar medemenselijke arbeidsovereenkomsten geeft je houvast om stap voor stap zelf aan de slag te gaan met conscious contracting in jouw organisatie.

Download de Routekaart
Lees meer over Zelf aan de slag met de Routekaart

Eerdere deelnemers

Blijf op de hoogte van onze vorderingen, achtergrondinformatie over conscious contracting en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief