Over ons

Het project Conscious Contracting

In het economische verkeer worden de relaties tussen mensen meestal vastgelegd in overeenkomsten. Deze overeenkomsten, zoals arbeidsovereenkomsten, beperken zich echter vaak tot een juridische inkadering van de relatie, gericht op het uitbannen van risico’s voor de ‘dominante’ partij in de relatie (de werkgever in arbeidsrelaties). De overeenkomsten reflecteren niet hoe de organisatie om wil gaan met mensen en dragen noch in inhoud, proces of toon bij aan het belang en welzijn van alle betrokkenen. Het effect daarvan is dat de relatie gereduceerd wordt tot een ongelijkwaardige zakelijke overeenkomst tussen partijen, die geen recht doet aan de waarde van de relatie.

Het project Conscious Contracting heeft als doel organisaties te helpen om in hun overeenkomsten recht te doen aan de betrokken mensen en hun onderlinge relaties en daarmee de economie een positieve, mensgerichte impuls te geven.

Maak kennis met het team

Menswaardige Economie

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Menswaardige Economie van de Goldschmeding Foundation. De Goldschmeding Foundation zet zich structureel in om de manier waarop mensen werken én samenwerken blijvend te veranderen, vanuit de overtuiging dat we er allemaal baat bij hebben als we meer naar elkaar omkijken. Met het programma Menswaardige Economie draagt de Goldschmeding Foundation bij aan een samenleving waarin het belang van de ander is verankerd in het economisch handelen van mensen.

Suzanne Ekel | Programmamanager Menswaardige Economie bij Goldschmeding Foundation:

“Met het programma Menswaardige Economie dragen we bij aan een economie waarin mensen handelen vanuit het belang en welzijn van álle mensen die bij een organisatie betrokken zijn. Dit doen we door de weg van medemenselijk ondernemen en vernieuwing in het economisch onderwijs kracht bij te zetten.”

Meer informatie

Medemenselijk ondernemen.
Dat is pas goede zaken doen.

Er wordt intensief samengewerkt met het project ‘De weg van medemenselijk ondernemen‘. Dit project heeft als doel medemenselijkheid in de bedrijfsvoering te bevorderen. Organisaties en professionals in alle disciplines van de bedrijfsvoering kunnen op inspirerende wijze kennis maken met het gedachtegoed rondom Medemenselijk Ondernemen. Dit onder meer via de Praktijkgids Anders groeien en Masterclasses. Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Meer informatie

Pilot-traject 2021-2023

Help organisaties om in hun arbeidsovereenkomsten recht te doen aan de betrokken mensen en hun onderlinge relaties. Dat was het doel van het pilot-project Conscious Contracting dat van mei 2021-juni 2023 liep. In deze korte tijd hebben 31 organisaties stappen gezet om daadwerkelijk een meer medemenselijke invulling te geven aan hun arbeidsovereenkomsten. Dit via een intensief begeleid en een Do-It-Yourself traject.

Lees meer

Blijf op de hoogte van onze vorderingen, achtergrondinformatie over conscious contracting en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief