Pilot-traject 2021-2023

Help organisaties om in hun arbeidsovereenkomsten recht te doen aan de betrokken mensen en hun onderlinge relaties. Dat was het doel van het pilot-project Conscious Contracting dat van mei 2021-juni 2023 liep. In deze korte tijd hebben 31 organisaties stappen gezet om daadwerkelijk een meer medemenselijke invulling te geven aan hun arbeidsovereenkomsten. Dit via een intensief begeleid en een Do-It-Yourself traject.

Daarbij is ervaring opgedaan over wat hiervoor nodig is, hetgeen vertaald is naar een duidelijke en inspirerende Routekaart naar medemenselijke arbeidsovereenkomsten. Met een actieve communicatiecampagne hebben we continu filmpjes, voorbeelden en andere updates gedeeld via social media, zodat mensen geïnspireerd raakten om zelf met conscious contracting aan te slag te gaan. Naast deze directe resultaten heeft het project het denken verrijkt over de elementen die bijdragen aan het welzijn van medewerkers en over medemenselijk personeelsbeleid in bredere zin.

Eerdere deelnemers over het traject

Deelnemers hebben het traject en het eindproduct hoog beoordeeld (rapportcijfer 8) en geven aan dat ze de ondersteuning als deskundig, enthousiasmerend en plezierig hebben ervaren.

Dit alles biedt een prachtige basis om in het vervolgproject dat loopt van november 2023-mei 2025 voor verdere groei te zorgen van het aantal organisaties dat conscious contracting gaat toepassen en het aantal werknemers dat kan profiteren van een medemenselijke arbeidsovereenkomst.

Deelnemers pilot-traject 2021-2023

Blijf op de hoogte van onze vorderingen, achtergrondinformatie over conscious contracting en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief