Actueel

Kick-off Do-It-Yourself traject

27 februari 2024

“Ik wil niet meer zenuwachtig zijn voor iemands reactie als ik onze arbeidsovereenkomst stuur. Deze past totaal niet bij wie we als organisatie zijn”

Deze wens uitte een van de deelnemers aan het online Do-It-Yourself traject, dat vandaag met een online kick-off van start ging. 24 organisaties gaan de komende maanden met support van de (juridische) experts van ons projectteam én elkaar aan de slag, om nog voor de zomer een nieuwe arbeidsovereenkomst in handen te hebben. De redenen voor deelname van organisaties zijn heel divers. Rode draad is de behoefte aan een begrijpelijke overeenkomst, die uitgaat van vertrouwen en aansluit bij de cultuur en de identiteit van de organisatie.

Opzet Do-It-Yourself traject

Deelnemers aan het Do-It-Yourself traject worden stap voor stap meegenomen in wat conscious contracting is en hoe zij hier in hun eigen organisatie mee aan de slag kunnen. In een eigen online leeromgeving krijgen ze achtergrondinformatie, inspiratie uit praktijkvoorbeelden en opdrachten om hun arbeidsovereenkomsten een andere insteek te geven. In online Q&A sessies wordt verdere toelichting gegeven en kunnen deelnemers onderling ervaringen uitwisselen. Het Do-It-Yourself traject bestaat uit een aantal stappen, zie onderstaande figuur. Verdere toelichting van het traject is te vinden op deze pagina.

Het traject is opgezet volgens de Routekaart naar medemenselijke arbeidsovereenkomsten. Deze Routekaart is ontwikkeld in het pilot-traject dat van 2021-2023 plaatsvond.

De deelnemers

24 organisaties waaronder Infoland, Kyden, Lexence N.V. , Lobbes.nl, nlgroeit, OCD Opleidingen, The LiveLab Company, Tuincentrum Ockenburgh, Vindsubsidies, Voight Travel en Waterprof nemen deel aan het traject. De groep varieert sterk in organisatiegrootte, branche en de mate waarin al invulling wordt gegeven aan medemenselijk ondernemen in de eigen organisatie. Bij het traject worden mensen uit allerlei geledingen van de organisaties betrokken; van directie tot HR en juridisch, van marketing tot CSR en communicatie.

Ook deelnemen aan het Do-It-Yourself traject?

17 september 2024 start een nieuwe groep. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Verdere informatie is te vinden op deze pagina. Daar kun je je ook aanmelden voor het Do-It-Yourself traject.

Blijf op de hoogte van onze vorderingen, achtergrondinformatie over conscious contracting en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief