Praktijkvoorbeeld

FX Agency

31 mei 2023

Het ondertekenen van een arbeidsovereenkomst is een moment waarop je vooruit kijkt naar al het moois dat je gaat maken en beleven. Je voelt de trots om onderdeel te zijn van dit team, met deze projecten. En het document om dat allemaal mee te vieren bestaat meestal uit louter juridische taal. “Pas op! Als het mis gaat doen we dit.” en “Let op! Er is Nederlands recht van toepassing”. Is dat niet een beetje gek? Bij FX vonden ze dat wel. En dus hebben ze hun arbeidsovereenkomst aangepast.

Klein experiment: kun je in gedachten eens terug gaan naar het moment dat je voor het laatst een arbeidscontract ondertekend hebt? Hoe voelde dat? Om tot dat moment te komen had je een brief gestuurd, twee gesprekken gevoerd en tientallen kandidaten achter je laten. En om dat mooie moment te verzegelen mocht je jouw krabbel op een stukje papier komen zetten: je contract. Wat stond erin? Weet je dat nog? Natuurlijk iets over geld, en “geen klanten pikken aub”. Maar verder? En hoe belangrijk vond je de inhoud eigenlijk?

Lees meer in dit artikel.

Zelf aan de slag?

Wil jij ook een medemenselijke arbeidsovereenkomst? Download dan de Routekaart om direct zelf aan de slag te gaan of meld je aan voor ons Do-It-Yourself traject Conscious Contracting dat start in februari en september 2024.

Blijf op de hoogte van onze vorderingen, achtergrondinformatie over conscious contracting en inspirerende praktijkvoorbeelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief